Over mij

Myrte van LonkhuijsenSinds 2000 werk ik full-time als lactatiekundige. Samen met ouders zoek ik naar oplossingen voor problemen rondom borstvoeding.Bij die ‘technische’ adviezen let ik ook altijd op het ‘hanteerbaar’ maken van borstvoeding in het dagelijks leven van het gezin, wat in onze cultuur niet altijd vanzelfsprekend is.

Van origine ben ik pedagoge. Omdat borstvoeding verder gaat dan het voeden van een kind komt die achtergrond geregeld goed van pas. Borstvoeding vraagt net als opvoeden wederzijdse afstemming tussen ouders en kind. Afstemming op groei, op behoeftes, op veranderende omstandigheden.

Dat maakt dit werk zo fascinerend.

Helemaal omdat ik door de jaren heen steeds breder ben gaan werken: niet alleen direct in de praktijk maar ook als docent aan zowel ouders als professionals. Bovendien kan ik met mijn werk op bestuursniveau knelpunten signaleren en aanpakken die in de praktijk spelen. Andersom kan ik onderwerpen die hoog op de beleids- of wetenschappelijke agenda staan meteen in mijn lessen integreren. Die nieuwe inzichten kan ik ook weer snel toepassen in individuele situaties. Op die manier kan ik beleid en praktijk combineren en mijn ervaringen optimaal inzetten en delen.